El CF Reus aixeca el teló d’acer a l’Estadi Municipal

El CF Reus empata (0 – 0) contra el Granada en un partit en què els roig-i-negres han aixecat un mur defensiu i cap dels dos conjunts ha tingut ocasions clares de gol. Els homes d’Aritz López Garai es mantenen provisionalment a l’onzena posició amb 25 punts, la meitat per segellar la permanència.
CF Reus Granada

La Liga123

La defensa del CF Reus s’ha blindat en un teló d’acer a l’Estadi Municipal i no ha deixat penetrar cap pilota del Granada (0 – 0), un dels equips amb més potencial ofensiu i que fa tan sols una temporada competia a Primera Divisió. Els roig-i-negres han fet valer la seva condició d’un dels equips menys golejats de la categoria i han aconseguit mantenir la porteria a zero en un partit que ha vist jugades interessants, com la rematada de Domínguez i el xut a porta de Campins, però cap ocasió clara ni d’uns ni d’altres. Un empat just pel que s’ha pogut jutjar al terreny de joc i que ha ajudat a sumar el 25è punt als roig-i-negres, aproximadament la meitat dels que es necessiten per aconseguir l'objectiu de la permanència.

L’Estadi Municipal s’havia despertat fred després de la migdiada. Uns primers minuts llargs sense jugades destacades per cap dels dos conjunts han sumit els aficionats en un estat gairebé narcòtic. Els roig-i-negres, mig adormits, s’han deixat dominar pel Granada, que ha tingut un control territorial absolut amb un elevadíssim percentatge de possessió. Un escenari probable, tenint en compte que el conjunt nassarita està en posicions de play off d’ascens. Però també sorprenent, ja que el Granada no ha aconseguit guanyar a domicili en tres partits seguits i que Aritz López Garai aposta normalment per una tàctica ofensiva a l’Estadi, a excepció del partit contra el Rayo Vallecano.

Amb el pas dels minuts els jugadors d’ambdós equips han anat deixant la somnolència enrere. En el minut 16’ un córner molt tancat de Gus Ledes que ha aturat Javi Varas ha anunciat el principi del partit de debò. Deu minuts més tard, al minut 26’ Lekic ha col·locat la pilota amb tota la determinació, però ha sortit lleugerament desviada de porteria. Els roig-i-negres han anat recuperant la confiança i plantant cara a un Granada molt avançat en el terreny de joc, però mantenint ben ferma la defensa de quatre. En el minut 38’ els granadins han intentat una jugada perillosa en què Espinosa ha passat la pilota a Adrián Ramos, que ha rematat de cap i gairebé ha agafat desprevingut Edgar Badia. Instants curts d’ai al cor a l’Estadi. Malgrat això, la primera part s’ha viscut sense grans ensurts.

El domini indiscutible del Granada s’ha vist desafiat a partir de la represa, en què ambdós equips han competit durant uns primers minuts frenètics a la recerca infructuosa del gol. Al minut 47’ Joselu no ha arribat a temps per rematar una centrada mal intencionada de Kunde, que tenia tots els números per traspassar la porteria infranquejable del CF Reus. Els roig-i-negres, però, han sabut contraatacar ràpidament i al minut 49’ la rematada de Juan Domínguez i el xut de Joan Campins, que ha sortit fregant el pal, han marcat la millor ocasió de gol dels de López Garai. Després d’aquests minuts d’or el partit ha tornat a l’apatia pròpia de la primera part i ha seguit amb el marcador congelat.

Cap dels dos equips ha tornat a buscar de manera tan clara els tres punts fins a l’últim quart d’hora de partit, en què s’ha intensificat el ritme juntament amb la pressió del rellotge. D’una banda, els nassarites han provat algunes jugades que s’han estavellat a la porteria d’Edgar Badia. De l’altra, al minut 89’, rascant els últims segons, Miguel Garcia ha intentat liderar una darrera jugada mirant a porteria, però no se n’ha sortit. Finalment l’àrbitre ha xiulat el final del partit i ha declarat un empat que ha estat un reflex del que s’ha vist al terreny de joc i que afavoreix més aviat els roig-i-negres. Mentre que el Granada buscava una victòria per ancorar-se a la part alta de la classificació, el CF Reus ha aconseguit sumar els 25 punts que l'acosten més a la preuada permanència.

El CF Reus es manté provisionalment a l’onzena posició amb aquests 25 punts. El conjunt d’Aritz López Garai afrontarà l’últim partit d’enguany d’aquí a tan sols quatre dies, dimecres 22 a les 21h contra el Còrdova.

La fitxa del partit

CF ReusBadia, Olmo, Silva, Campins, Miguel Garcia, Domínguez, Haro, Atienza, Carbonell, Gus Ledes, Lekic, Edgar Hernández (70’), Cámara (77’), Borja Fernández (85’)

Granada: Varas, Chico Flores, Álex Martínez, Germán, Adrián Ramos, Kunde, Pedro, Víctor Díaz, Joselu, Montoro, Espinosa, Manaj (64’), Antonio Puertas (73’), Alberto Martín (90’)

Targetes: pels locals Gustavo (66’) i pels visitants Adrián Ramos (28’), Kunde (57’), Manaj (67’) i Joselu (92’)

Incidències: partit corresponent a la jornada número 18 de Segona Divisió, disputat a l'Estadi Municipal de Reus amb la presència de 1.991 espectadors