Back to top

El CF Reus Deportiu tornarà a ser una Societat Anònima Esportiva

Els socis del CF Reus Deportiu, en assamblea extraordinària, han aprovat per clara majoria la transformació del club en una Societat Anònima Esportiva (SAE), passant així de les mans dels socis cap a capital privat. L'inversor que es postula com a majoritari, l'ex directiu del FC Barcelona i ex director de Televisió de Catalunya, Joan Oliver, ha estat present a la sessió d'aquest divendres, i ha matisat que esperarà a que “els actuals socis comprin accions” i ell “o qui vulgui, cobrirà les accions que restin per comprar”, convertint-se així en l’accionista principal del club.

El president roig i negre, Xavier Llastarri, ha insistit en la voluntat de l'actual junta directiva de comprometre's per escrit que el club roig i negre “no perdrà mai els colors, l'escut, i la localització geogràfica”. Per això, Llastarri ha aclarit que això constarà en els nous estatuts del club i en els documents que es facin arribar al Consejo Superior de Deportes.

Tensió entre els socis

Un dels moments més tensos de la sessió, de tres hores de durada, ha estat en el moment que ha intervingut l'ex president de l'entitat esportiva, Ramon Alabart, qui ha desvetllat sense cap misteri que la seva votació estaria en contra de la constitució del club com a SAE i ha recordat “èpoques passades i mals moments”, referint-se a la dissolució del club l'any 2010, època en que era una societat anònima esportiva.

Declaració de fidelitat

Finalment, després de moltes diferències entre els abonats Oliver ha respost sota pronòstic a totes i cada una de les preguntes dels socis, entre les quals destaca que la seva intenció principal no és fer-se ric amb el club, sinó potenciar la imatge de la seva persona a l'exterior, on també realitza altres inversions en l'apartat futbolístic. A banda d'això, ha instat als socis a que comprin la màxima quantitat d'accions que puguin i ha matisat que ell “mirarà de comprar les que restin”.

Resultats i fitxatges

En el terreny esportiu, Oliver ha expressat la seva total confiança a l'actual direcció esportiva i tècnica del conjunt del Baix Camp, i creu que “l'equip no baixarà a tercera”. “En tot cas, si cal al desembre ja fariem canvis”, ha exclamat, enmig d'un allau d'aplaudiments que feien preveure la posterior votació favorable a la transformació del club.

 

Fabio Marchi / @FabioMarchii