Back to top

El CF Reus estudia emprendre accions judicials contra LaLiga

L'òrgan de govern ha decidit aquest divendres suspendre tots els partits dels roig-i-negres fins que no es resolgui l'expedient disciplinari obert al club, inclòs el d'aquesta Jornada 22 davant l'UD Las Palmas. Un fet que la directiva del Reus considera que "actua de manera contrària al dret i als estatus de la pròpia Liga".
Oliver sortint de l'Estadi Municipal

LaLiga ha decidit prendre una mesura radical davant la crisi financera que està arrossegant des de fa cinc mesos el Club de Futbol Reus Deportiu. El jutge disciplinari de l'òrgan de govern ha suspès cautelarment tots els partits del Reus a LaLiga123, també el matx d'aquesta Jornada 22 que havia d'enfrontar aquest mateix dissabte al CF Reus i l'UD Las Palmas. Una acció que preveu un desenllaç tràgic pel club, donant a entendre que el Reus serà expulsat, a partir d'aquesta primera resolució, cinc anys del futbol professional.

Abans de disputar-se el primer matx de la segona volta doncs l'òrgan presidit per Javier Tebas no s'ha volgut enganxar els dits, ja que si finalment la decisió del jutge disciplinari social és l'exclusió total del Reus, no seria just per l'UD Las Palmas jugar aquest partit. L'equip canari sumaria a la classificació els punts obtinguts d'aquest partit, mentre que els rivals que no s'haguessin enfrontat encara al Reus n'obtindrien 3.

Davant el veredicte, el Club de Futbol Reus Deportiu s'ha posicionat mitjançant un comunicat oficial on ha exposat que la directiva roig-i-negra està estudiant "prendre accions judicials contra els autors d'aquesta acció", al·legant que "LaLiga i, en concret, el seu president, estan actuant de manera contrària al dret i als estatus del propi òrgan". L'entitat del Carrer Recasens i Mercader ha reiterat també que el club considera nul l'ultimàtum en què es redueixen els terminis de tramitació de l'expedient disciplinari, i també el termini de 4 hores imposades al club per formular una resposta davant les mesures cautelars.

Tot i la situació, la plantilla s'ha exercitat amb normalitat durant el matí de dissabte i tornarà als entrenaments dimarts a dos quarts d'onze del matí.