Back to top

El CF Reus rep un expedient disciplinari per desplegar una gran senyera

El club roig-i-negre va desplegar una gran bandera de Catalunya a l'Estadi Municipal en el partit del 23 de setembre contra l'Osasuna. Segons el Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol, el desplegament pot incitar a una conducta "de violència, racisme, xenofòbia o intolerància".
senyera estadi municipal

El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol ha obert un expedient disciplinari al CF Reus Deportiu per desplegar una gran bandera de Catalunya en el partit del 23 de setembre contra l'Osasuna. Segons el comitè, l'exhibició de la senyera pot incitar a una conducta "de violència, racisme, xenofòbia o intolerància". El desplegament de la bandera va ser iniciativa del CF Reus i va comptar amb la col·laboració de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). La senyera tenia 85 metres de llarg i 12 d'ample i va cobrir una de les principals graderies de l'Estadi Municipal en l'inici de l'encontre davant el conjunt navarrès.

Segons informa L'Esportiu, l'expedient s'ha obert a instàncies de l'informe que el delegat del comitè d'àrbitres va fer arribar al comitè de competició. El document incloïa el desplegament de la senyera com també crits "d'independència" des de la graderia en diversos moments del partit. Es dona el cas que ni l'àrbitre en l'acte ni el director del partit i els representants de la Lliga de Futbol Professional van notificar cap incidència fora de l'habitual.

Pere Mellado, advocat del CF Reus, ha declarat a RAC1 que el CF Reus està "sorprès" i explica que "proposarem proves i farem al·legacions quan pertoqui. S'ho miraran i ens diran si poden arxivar-ho o ho tiren endavant i fan un plec de càrrecs demanant una sanció per la infracció del que considerin".

Paraules clau: