Back to top

Ciència i treball en equip a la 9a edició de la FIRST Lego League

La lliga de tecnologia ha celebrat a Reus la final local de la FIRST Lego League i ha comptat amb prop de 1.300 assistents entre participants, familiars i voluntaris
Un entrenament durant el FIRST Lego League

Jornada de ciència i tecnologia aquest dissabte al recinte de la Fira de Reus. La capital del Baix Camp ha acollit la final local de la novena edició de la FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Lego League.

Més de 500 participants de les comarques tarragonines han presentat els seus projectes, que preparen amb il·lusió des de l'inici del curs escolar. 

En aquesta competició organitzada per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE) de la Universitat Rovira i Virgila hi ha dues categories. Els alumnes d'entre 10 i 16 anys han concursat en la competició regular, que es tracta de la programació d'un robot amb l'objectiu que faci una sèrie de tasques en un temps determinat, concretament, 2 minuts i mig.

3 dels 32 equips participants s'han classificat per la final estatal, que se celebrarà a les Illes Canàries. En la categoria Júnior, els alumnes de 6 a 9 anys, han presentat les propostes del repte Boomtown Build, relacionades amb les ciutats del futur.

Els infants de 6 a 9 anys han presentat el seu projecte Junior.
Els infants de 6 a 9 anys han presentat el seu projecte Junior. 

L'educació és el futur

Una FIRST Lego League que no només pensa en el futur com a temàtica dels projectes, sinó també en el format de treball. "És molt enriquidor que els alumnes aprenguin a treballar per projectes perquè moltes activitats laborals del futur també ho fan d'aquesta manera", ha explicat Xavier Vilanova, director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la URV.

La cooperació ha estat així la protagonista de la competició, i la jornada ha deixat imatges de treball en equip entre els concursants i suport per part de les famílies. 

Paraules clau:

Notícies relacionades