Back to top

Ciència per a joves a la URV

La Universitat Rovira i Virgili busca fomentar l'interès dels joves pel món de la ciència i posa a la seva disposició dues propostes formatives especialitzades en temes científics. Durant tot el mes de juliol, els alumnes de primer d'ESO fins a primer de batxillerat tenen al seu abast totes les eines necessàries per sentir-se veritables científics i, de pas, descobrir vocacions.
Alumna

La URV organitza dos programes diferents dividida per temàtiques i edats: el Summer Lab va des de primer fins a tercer curs de la ESO i l'EstiURV de quart d'ESO fins a primer de Batxillerat.

El Summer Lab consisteix en endinsar-se en la disciplina científica d'una manera amena i didàctica, a través d'activitats lúdiques que els permeti familiaritzar-se amb l'argot científic. Són cinc tallers per setmana on cada dia tracten una temàtica diferent per assolir un coneixement global dels diferents ensenyaments.

Per altra banda, L'EstiURV està adreçat als alumnes de 4rt d'ESO i de 1r de batxillerat, i consta de nou propostes científiques que els serviran per encaminar la seva carrera professional i descobrir, potser, la seva vocació. Té un enfoc més acadèmic i es treballa en aules i laboratoris especialitzats per realitzar les tasques que duen a terme. Els alumnes cada matí treballen conceptes relacionats amb la biologia, la professora prèviament els explica la teoria i els protocols i després la posen en pràctica amb experiments al laboratori i n'observen els resultats.

Les activitats  i tallers es realitzaran al Campus Sescelades, de l'1 al 26 de juliol tindrà lloc el Summer Lab de i del 8 al 29 de juliol l'EstiURV.