Back to top

Cinisme i xantatge en la caça de bruixes

Aquest cap de setmana la companyia de teatre TEBAC ha presentat el seu nou muntatge "La Comèdia dels Dimonis", una representació basada en l'obra del dramaturg Miquel Johan, inspirada en les malifetes del caçador de bruixes Joan Malet. L'obra tracta el tema amb una barreja d'humor negre i crítica social.
tebac

Aquest era el missatge de Joan Malet, un personatge que al segle XVI habitava per aquestes terres i que l'any 1548 va protagonitzar un dels episodis foscos de la història de Reus. Presentat com un endevinaire o saludador, va arribar a la capital del Baix Camp amb l'encàrrec d'assenyalar persones de la vila sospitoses de treballar pel diable. Normalment eren dones que, després eren torturades, penjades i llençades fora muralla si els prohoms de l'època les trobaven culpables. Al voltant de Malet apareixen una sèrie de personatges que teixeixen una trama de xantatges que fan que la dissort caigui en determinades persones de la vila.

Entre els espectadors, la Mònica Garcia diu que "m'ha semblat molt escaient pels temps que corren, on persones amb mala fe busquen bruixes on potser no n'hi han". La Rosa Cavallé diu que "m'ha semblat molt bé aquesta obra perquè és història del nostre poble i, malgrat que sempre passen aquestes desgràcies, perquè no tothom està d'acord, doncs ens agrada recordar els moments. Mentre, la Laia Marbà comenta que "l'he trobat molt bé, molt interessant; una història de Reus que jo no coneixia".

Una desena d'actors de la companyia TEBAC han pujat a l'escenari que s'ha instal·lat a la plaça del Castell per interpretar l'obra durant el cap de setmana en tres passis diferents.

Notícies relacionades