Back to top

CiU pensa en ERC i Ara Reus per governar

JAUME VICH

Hores després del decàleg de la CUP, la primera força política de l’Ajuntament de Reus sorgida de les eleccions municipals, Convergència i Unió, ja ha començat la ronda de converses amb la resta d’opcions polítiques.

La federació nacionalista ja s’ha reunit presencialment aquesta setmana amb Reus Esquerra Nacional i Ara Reus per buscar punts d’unió.

Doncs bé, segons ha pogut saber Canal Reus Televisió, la primera hipòtesi amb la qual treballa Convergència i Unió és arribar a acords de governabilitat amb la formació de Jordi Cervera i Noemí Llauradó.

L’acord passaria perquè Convergència i Unió assumís les principals carteres de l’Ajuntament de Reus, com la gestió de l’Hospital Sant Joan o Urbanisme, Ara Reus es faria càrrec de Promoció Econòmica i Esports, i Reus Esquerra Nacional encapçalaria les àrees de Cultura i Ensenyament.

Seria, doncs, una entesa sense majoria al plenari municipal i que hauria de buscar acords puntuals amb la resta de forces. Tot i això, fonts d’Ara Reus i Reus Esquerra Nacional afirmen que les trobades d’aquesta setmana tant sols han servit per prendre contacte.

 

Carles Pellicer: "No m'agraden les imposicions"

Tot això els ho expliquem després que avui hagi comparegut per primera vegada l'alcalde en funcions de Reus, Carles Pellicer. El cap de llista més votat ha confirmat que s’ha reunit amb la majoria de forces a excepció de Francesc Vallès, amb qui es trobarà aquest dilluns.

Pellicer ha reclamat un pacte de govern el més ampli possible i obert a tothom. De fet, està disposat a governar amb els 7 regidors de la federació. Sigui com sigui, planteja una mesa de governabilitat entre els responsables de govern i l’oposició per oferir vies de diàleg i un espai de negociació constant.

Diu Pellicer haver entès el missatge de la ciutadania, però ha criticat la CUPdesprés del decàleg presentat ahir. Segons l’alcalde el moment exigeix diàleg i no imposicions.

Pellicer es fa seva la nova manera de fer política.