Back to top

Ciutadans s'estavella a la Cambra de Comerç

Només una vintena de persones assisteixen a la conferència del partit taronja en el marc de l'Eix 2019. La candidata, Débora García, ha exposat algunes de les idees de la formació per les pròximes eleccions municipals i ha volgut passar pàgina de la polèmica viscuda els darrers mesos per l'expulsió de Juan Carlos Sánchez i la resta de regidors de Reus.
La sala de la Cambra de Comerç

Ciutadans només ha pogut omplir una vintena de les cadires de la sala d'actes de la Cambra de Comerç de Reus. De llarg és el partit que menys expectació ha generat. De fet, ni tan sols hi han anat els membres de la llista (que ja en són 27). 

La crisi viscuda en el sí del partit a Reus durant les darreres setmanes s'ha evidenciat aquest divendres més que mai. L'expulsió dels regidors que el partit taronja té a la ciutat és "un assumpte del passat", com ha volgut titllar-lo avui l'actual candidata, Débora García, però les sensacions viscudes avui res tenen a veure amb les expectatives que assenyalaven les enquestes ara fa uns mesos, que donaven com a favorits a Cs per les municipals. Tampoc amb l'assistència a la Cambra de Comerç durant la conferència realitzada pel candidat taronja ara fa quatre anys.  

"Mocions del partit"

Si bé és cert que García ha volgut treure ferro a l'assumpte, el cert és que durant la seva intervenció ha detallat les mocions presentades (les aprovades i les rebutjades) per la seva formació al plenari. Després ha detallat que es tractava d'aquelles propostes que Ciutadans havia presentat a nivell macro, és a dir, a diversos municipis, amagant aquelles que el grup municipal havia treballat. 

Plantejaments polítics del partit

Débora García ha plantejat els principals pilars sobre els quals se sustentarà el programa electoral de Cs pel 26M. D'entrada, la llengua i la pancarta dels presos polítics de l'Ajuntament han centrat els primers minuts de la conferència. García assegura que són qüestions importants "perquè la meitat de la ciutadania reusenca ens sentim exclosos". Però també els animals de companyia i la manca de pisos de protecció oficial.

En l'àmbit cultural, Ciutadans proposa difondre la cultura espanyola a la ciutat i impulsar un concurs literari. D'altres propostes que ha llençat la candidata taronja han versat sobre la seguretat ciutadana i la pressió fiscal, que considera molt elevada. 

García s'ha limitat a llegir un guió que, en molts casos, semblava que no havia escrit ella mateixa. Les errades constants i la manca de coherència en el discurs l'han dut a superar la conferència amb un aprovat just. Molt probablement, el fet que hagi estat nomenada alcaldable de forma exprés no li hagi permès preparar-se amb condicions. Més tenint en compte la dilatada experiència amb què compta en l'àmbit jurídic. És advocada, amb despatx propi, i més de 15 anys d'experiència. 

Débora García, aquest divendres, abans de la conferència

Notícies relacionades