Back to top

Clam unànime per la pau a Cambrils

Representants de les diferents comunitats religioses del municipi s'han aplegat a l'Ajuntament per enviar un missatge de pau i convivència. En l'acte s'han llegit diversos fragments dels llibres sagrats d'aquestes confessions. La consellera de Treball i l'alcaldessa de Cambrils han presidit aquest homenatge a les víctimes dels atemptats.
Clam unànime per la pau a Cambrils

La sala de Plens del consistori cambrilenc ha acollit aquest dijous a la tarda  l'acte interreligiós per rebutjar els atemptats de Barcelona i Cambrils produïts tot just fa una setmana. Amb el cant dels ocells de Pau Casal interpretada per dos alumnes de l'Escola de Música de Cambrils s'ha donat pas a les lectures de diferents textos dels llibres sagrats de les quatre religions que acull la localitat, els quals tenien la pau com element comú. El pastor del Centro Cristiano de La Esperanza, Francisco Olibeira Brito, ha manifestat que "no podem permetre que l'odi i els actes inhumans de pocs m'ermin els valors, els drets i les llibertats dels que volen viure amb pau". L'imam de la mesquita de Cambrils, Mohamed Oaudi, ha expressat el seu condol a les famílies de les víctimes i ha afirmat que "treballarem per la pau i farem el que faci falta per aconseguir-la". Per això ha considerat que "és responsabilitat de tots i totes fer que la pau sigui la moneda d'intercanvi del nostre món, aquest bé tan escàs que realment necessitem i, sobretot en aquest moments". En la cerimònia també hi han intervingut el pastor i president del Consell Evangèlic del Camp de Tarragona, Fernando Campillo i Jordi Figueres, vicari episcopal de l'Arquebisbat.

Per altra banda, a l'acte també hi ha participat la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa i, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, així com també, els regidors i membres de l'equip de govern municipal entre altres autoritats del territori. Pel que fa a la titular de Treball ha reblat que "res ni ningú es prendrà la llibertat, volem viure i conviure junts i volem interactuar entre nosaltres" i ha afegit que "cap religió és ni pot ser coerció per atacar la nostra llibertat, per tant, és un mitjà per viure, per conviure amb pau i respecte com s'ha demostrat avui". Per la seva part, la batllessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha afirmat que tant el seu municipi com Catalunya "som terra de pau i d'acollida, de solidaritat" i ha destacat que "aquí hi cabem tots, tant els cambrilencs d'aquí com els d'allà però tots cambrilencs, un poble obert a tothom i a totes les maneres de pensar i de creure i ho seguirem sent", ha clos l'alcaldessa.

Prèviament a aquest acte interconviccional, les autoritats i els membres de les diferents comunitats religioses han mantingut una reunió a les instal·lacions municipals.

 

Marxa solidària per condemnar l'atemptat a Cambrils

L'homenatge a les víctimes continuarà a les vuit d'aquest divendres al vespre. I ho farà amb una manifestació que recorrerà el passeig de les palmeres fins a l'alçada del Club Nàutic. La marxa solidària, amb el lema "Tots Som Cambrils", comptarà amb dues capçaleres. La primera formada amb membres dels cossos de seguretat i del servei d'emergències i, la segona, amb representants institucionals com la del vicepresident Oriol Junqueres, entre altres membres del govern català. Es preveu que en aquesta manifestació hi participin unes cinc mil persones.