Back to top

El Classix de Reus s'enfronta a una sanció de 700.000 euros

La Guàrdia Urbana ha aixecat fins a quatre actes per incompliment de les mesures antiCOVID. S'enfronten a un presumpte delicte de desobediència i a un altre contra la salut pública.

El govern de Reus diu prou. Aquest cap de setmana el local d'oci nocturn Classix, ubicat a la raval de Robuster, ha tornat a incomplir les mesures de seguretat per lluitar contra la COVID. És la quarta vegada que la Guàrdia Urbana aixeca un acte contra aquest establiment per les mateixes raons. Per tot plegat, el consistori obrirà un expedient sancionador i també ha fet arribar el cas als jutjats. Salut també ha obert un expedient. 

Sanció i suspensió de l'activitat

Tot plegat podria arribar a suposar una sanció de fins a 700.000 euros i una suspensió de l'activitat de fins a un any. I és que el Classix s'enfronta a un delicte contra la salut pública, per no complir amb les mesures antiCOVID i posar en risc la salut de les persones, i a un altre de desobediència per infringir reiteradament aquestes mesures. L'Ajuntament manté de moment el local precintat i així romandrà fins que es resolgui l'expedient sancionador. Les competències municipals permetrien sancionar el local amb una forquilla d'entre 10.000 i 100.000 euros en funció de si es considera una infracció greu o molt greu. A més, també es podria suspendre l'activitat entre mig any i un any. L'expedient de salut podria arribar a sumar 600.000 euros si es considera la infracció molt greu. 

A tot plegat encara caldria sumar-hi el procediment judicial, que aniria per la via penal, i que podria comportar penes de presó. 

L'enèsim episodi

classix

Aquest cap de setmana, la Guàrdia Urbana de Reus ha precintat de nou el Classix pels volts de les vuit del vespre  de dissabte. Segons la policia, dins el local, Classix, hi havia "unes vint persones, sense mascareta, fumant i bevent". És la quarta vegada que el cos ha d'actuar perquè en aquest local s'hi infringien les mesures antiCOVID. 

Declaracions de Jesús López, propietari de Classix

Poc abans del primer incompliment Jesús López, propietari del local, va ser entrevistat al Notícies. Afirmava seguir amb responsabilitat les mesures decretades per la Generalitat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades