Back to top

El Club Handbol Cambrils engega motors per mantenir-se a Primera Catalana

El Club Handbol Cambrils està decidit a quedar-se a Primera Catalana. Fa dos anys jugaven a Tercera, però dos ascensos en dues temporades els han situat a la màxima categoria catalana. En aquests 24 mesos han aconseguit ampliar tant les categories amb equip com els jugadors inscrits. Tot plegat fa que, si una cosa té l'equip, sense cap mena de dubte, sigui motivació.
Un dels exercicis de l'entrenament

Falta menys d'un mes per començar la competició regular i el Club Handbol Cambrils ja porta dues setmanes de pretemporada. La plantilla encara no s'ha incorporat al complert, però els que ho han fet fa quinze dies que treballen de valent. El 2015 jugaven a Tercera Catalana i enguany s'estrenen a Primera. Dos ascensos consecutius han injectat motivació a la plantilla i han fet de reclam per a nous jugadors.

En contra del que alguns dels seus rivals directes els diuen, que tenen equip per estar a la part alta de la classificació, prefereixen anar amb peus de plom i situen, com objectiu d'enguany, conservar la categoria. L'entrenador del sènior A, Agustín Tortosa, explica que 'per al Club Handbol Cambrils tenir un sènior a lliga catalana és un fet que fa uns anys era impensable, per tant aquest any estrenem categoria i si aconseguim mantenir-nos seria un èxit grandíssim. Per a alguns d'ells, jugar a lliga catalana és el màxim que podran gaudir de moment, i per a mi, com a entrenador també, després de tota la vida vinculat a aquest esport serà una gran il·lusió'.

Més enllà dels dos equips sènior, el club també ha anat creixent, tant en categories inferiors com en jugadors inscrits. 'Quan vam començar ens vam trobar amb una pèrdua molt gran de jugadors, n'hi havia uns 60, i ara estem parlant d'uns 140 o 150 jugadors'; explica el president del Club, Miguel Ángel Díaz, 'tindrem prebenjamí, un benjamí, dos alevins, un infantil, un cadet i dos sèniors'. El 23 de setembre tenen el pròxim partit, a casa i contra la Salle Bonanova, serà la pròxima prova de foc per veure com encaren la temporada, quin és el nivell de motivació i fins a quin punt, l'objectiu de la permanència, és realista o el Club Handbol Cambrils pot aspirar a alguna cosa més.

Paraules clau: