Back to top

El col•lectiu TEA denuncia increpacions al carrer

Avui dijous 2 d'abril és el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme. Tot i que la llei empara al col•lectiu a sortir al carrer, alguns veïns i veïnes els increpen des dels balcons.
Imatge del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme difosa per l'Associació Supera't

En aquests dies on la mobilitat és molt restringida no tothom viu la mateixa realitat a casa seva i, en molts casos, les diferents condicions de les persones queden invisibilitzades davant d'un panorama generalitzat de confinament.

Qui requereix necessitats especials és qui més pateix la falta d'empatia ciutadana. Tot i que la gent amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) o Trastorn de Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH) pot sortir al carrer tal com estableix el BOE, diverses associacions o entitats de l'estat denuncien que reben increpacions per part de veïns i veïnes.

L'encasellament no és l'opció

Des dels balcons, han arribat a escridassar, o fins i tot insultar, a membres del col·lectiu.

Davant la incomprensió de la ciutadania, algunes agrupacions proposen identificar els membres amb TEA o TDAH quan surten al carrer.

El distintiu, un llaç blau lligat al canell. Aquesta mesura però no agrada a tothom, tampoc a l'Associació Supera't que apel·la a la tolerància i no a la dissemblança. Ho explica la presidenta de l'entitat, la Mònica Bellido:

"El llaç blau es pot utilitzat. Tothom és lliure de posar-se'l si així ho desitja, de la mateixa manera que també som lliures de sortir al carrer, perquè així ens ho permet la llei."

L'Associació Supera't reivindica les necessitats del col·lectiu en una situació de confinament, que pot provocar, fins i tot, que les persones amb TEA s'autolesionin en pics d'estrès.

canalreus a telegram

                                                                                                                            

Notícies relacionades