Back to top

El Col·legi d’Advocats de Reus viu les primeres eleccions al deganat en 18 anys

JORDI OLÀRIA GRAS

484 advocats poden votar, fins dimecres, la seva nova junta de govern. Fins a 6 càrrecs, inclòs del de degà, poden canviar després d’aquestes eleccions, un fet que feia 18 anys que no passava. Tot i que els comicis se celebren amb sistema de llistes obertes, s’han acabat constituint, de facto, dues candidatures: una amb membres de l’actual junta i una de més rupturista

Maria Encarnación Orduna i Sònia Parisi són les dues candidates que opten a convertir-se en deganes del Col·legi d’Advocats de Reus. Feia 18 anys que aquest càrrec no es posava a elecció dels col•legiats, i mai l’ha ocupat una dona. A més, poden canviar fins a 6 càrrecs de la junta de govern. Els 484 col•legiats poden escollir entre dues persones per a cadascun dels càrrecs. A l’hora de la veritat, però, s’han acabat consituïnt dues candidatures. L’encapçalada per Sònia Parisi és la més rupturista. Consideren que Pere Lluís Huguet, l’actual degà en funcions, i la seva junta han fet molt bona feina, però aposten per una manera diferent, diuen, de fer les coses.

Aquestes propostes també figuren al programa de la candidatura encapçalada per Maria Encarnación Orduna. El seu equip és hereu de la junta actual, i alguns dels seus membres n’han format part fins ara. Això, asseguren, no vol dir que no tinguin idees per millorar el Col·legi.

El sistema d’elecció és similar al que s’utilitzarà diumenge per a les eleccions al Senat espanyol. Els advocats reben una papereta amb els noms dels candidats i han de marcar el que prefereixen. Aquest sistema pot acabar conformant una junta de govern amb membres de les dues candidatures.