Back to top

Com ha estat la nit als col•legis electorals?

Centenars de persones s'han concentrat davant dels col•legis electorals aquesta passada nit per tal de permetre la votació aquest matí. Un dels centres amb més activitat ha estat el Teresa Miquel on hem realitzat un seguiment de com ha anat la nit.
Com ha estat la nit als col•legis electorals?

Cafès ben acompanyats a ritme de garrotins. La nit als col·legis electorals ha estat llarga i la gent que ha acampat s'ha organitzat per tal d'assegurar-se la presència de persones a totes les hores. "Hi ha hagut un col·lectiu que s'ha dedicat a fer entrepans, altres han muntat les tendes" afirmava l'Anna Olivé, una de les acampades.

La ràdio no ha parat en cap moment per tal d'estar informats a tot hora del que estava passant a la resta del territori. A les 5 han arribat els relleus. Els veïns i veïnes de la zona s'han acostat al col·legi Teresa Miquel per portar esmorzar i begudes calentes a tots aquells que han acampat. Un d'ells ha estat el Josep Maria Ibàñez: "Hem vingut a fer recolzament a tota la gent que porta aquí tota la nit, ja no només el si i el no, simplement que tinguem la llibertat d'expressar-nos".

Tota ajuda ha estat benvinguda per tal de passar la nit. Més tard, cada vegada arribava més gent disposada a fer un mur de contenció per evitar que els Mossos d'Esquadra, en primera instància, precintessin l'espai electoral. Finalment, a les set de matí, arribava la imatge més esperada, les urnes entraven a dins de l'escola camuflades dins una bossa de la brossa davant els aplaudiments de tota la gent que s'havia concentrat.