Back to top

Com han de sortir els nens al carrer?

Els menors de 14 anys poden sortir a partir d'aquest diumenge segons l'ordre ministerial publicada al BOE. Quines consideracions cal que els pares i mares tinguin en compte?
nens

A partir de les informacions publicades pel Butlletí Oficial de l'Estat, des de l'Associació Espanyola de Pediatria i el Consell General d'Infermeria han fet recomanacions aquest dissabte de cara a l'imminent sortida de casa dels menors de 14 anys, que podran sortir a partir d'aquest diumenge, 26 d'abril, durant una hora al dia, acompanyats d'un dels seus pares. 

Alguns ajuntaments, com el de Mont-roig del Camp, també han fet infografies per explicar als menors la nova realitat. 

Mont-roig

Qui pot sortir al carrer?

Poden sortir al carrer els nens i nenes menors de 14 anys. Ho han de fer, sempre, acompanyats d'un dels seus pares. No podran estar al carrer més d'una hora i l'horari que s'ha regit és des de les 09.00 h i fins a les 21.00 h. Aquells nens i nenes que, tot i tenir menys de 14 anys, tinguin algun tipus de simptomatologia o hagin estat aïllats pel personal sanitari per ser portadors del virus s'hauran de quedar a casa. També aquelles criatures que convisquin amb algun cas confirmat de la malaltia o que tingui els símptomes i es trobi en quarantena. 

Qui els ha d'acompanyar?

Els nens han de sortir amb un dels seus pares o amb els tutors legals. En cas que convisquin amb alguna altra persona i no amb els progenitors, aquesta haurà de dur un document que acrediti el permís dels pares i mares. Cada adult pot sortir acompanyat de tres menors. En el cas que una mateixa família tingui més de tres fills i filles s'hauran de fer dues sortides. 

Per on poden passejar?

Els menors acompanyats podran passejar per qualsevol via, ara bé, no es podrà anar a zones esportives o espais lúdics infantils. Sí que, en canvi, es podrà passejar per qualsevol zona verda on estigui permès l'accés. En cap cas, el passeig pot allunyar-se més d'un quilòmetre del domicili dels menors. 

Què poden portar els nens?

Els menors podran sortir a córrer, saltar, caminar i esbargir-se i ho podran fer portant joguines. Ara bé, és imprescindible mantenir la distància de seguretat amb la resta de vianats i cal garantir les indicacions d'higiene. El que està estrictament prohibit és compartir les joguines amb d'altres criatures. 

Què cal tenir en compte abans i després de la sortida?

Els nens han de mantenir una higiene de mans intensa. Cal explicar-los que han de mantenir la distància de seguretat amb la resta de persones. Una distància de dos metres segons el Govern. Cal explicar als nens la situació perquè no s'espantin si veuen gent amb mascaretes i cal que se'ls indiqui quines són les normes de joc d'aquest nou període de l'estat d'alarma. 

Els nens poden dur mascareta sempre i quan la tolerin. Els menors de tres anys no han de portar mai mascareta, segons indicacions del Col·legi Oficial de Farmacèutics. Pel que fa als guants, cal explicar-los la seva utilitat, perquè en cap cas sigui una eina de promoció de la falsa sensació de seguretat.  

En tornar a casa es recomana netejar la roba, rentar-se bé les mans i mantenir les mesures d'higiene pertinents que també s'apliquen en les persones adultes. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades