Back to top

Com pots demanar el teu passaport Covid per viatjar?

Durant els primers dies el certificat estarà accessible en versió digital

Des d'ahir dimarts a la tarda, la ciutadania ja pot accedir al web de La Meva Salut i descarregar-se el Certificat COVID digital, un document que està cridat a facilitar els desplaçaments per la Unió Europea i fer-los més segurs.

Durant els primers dies el certificat estarà accessible en versió digital i s'obtindrà a través del web de La Meva Salut. Properament estarà també disponible a les aplicacions mòbil i en altres formats.

Malgrat que el llançament del Certificat COVID digital ja permet usar-lo de forma immediata, cal tenir en compte que està pendent l’aprovació del seu reglament al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i de com serà la seva aplicació per part dels estats membres.

Què és el certificat COVID digital de la UE?

El certificat COVID digital de la UE és una acreditació que avala l’estat de vacunació de la persona, si ha passat la COVID-19 o si té una prova diagnòstica negativa recent. 

Com puc obtenir el certificat COVID digital de la UE?

A través del web de La Meva Salut, dins “Informes i resultats” i també de “Vacunes i certificat COVID digital de la UE”.

Cal complir un dels tres supòsits possibles:

  • Acreditació de vacunació contra la COVID-19.
  • Acreditació d'haver passat la COVID-19 amb una prova diagnòstica PCR positiva al sistema de salut. Per obtenir-lo, han de passar un mínim d’11 dies des del resultat positiu per PCR de COVID-19.
  • Amb una prova diagnòstica COVID-19 negativa (disponible properament).

És només per a les persones vacunades?

No. Es poden obtenir tres certificats diferents:

  • Certificat de vacunació contra la COVID-19.
  • Certificat de recuperació de la COVID-19.
  • Certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa (disponible properament)

Són obligatoris per viatjar dins la UE?

No, però facilita la mobilitat dins la UE al reduir els tràmits i eliminar eventuals restriccions d’accés o de mobilitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades