Back to top

Com va ser la moguda dels anys 80 a Reus?

SÍLVIA SAGALÀ ROCA

Actualment hi ha molts locals d’oci nocturn a la ciutat però als anys 80, després d’anys de repressió pel franquisme, tot just començava aparèixer una cultura alternativa que de seguida va sorgir amb molta força. Nosaltres n’hem volgut parlar amb persones que la van viure de primera mà.

El que avui és un espai per fer massatges era a la dècada dels 80 un dels locals d’oci nocturn més emblemàtics de la ciutat, el Dadà. Emmirallats en la moguda madrilenya i la de Barcelona, el Dadà naixia en un moment de canvi en el que la música, la moda i el disseny agafaven cada vegada més força.

El Dadà però no era l’únic bar de moda del moment, n’hi ha que preferien anar al focus, el Carnival, el Lyon o el box 44. Locals que apostaven pel disseny, les festes temàtiques o les performances amb un únic objectiu, la festa per la festa.

Però els joves no només es quedaven a Reus, era molt habitual fer ruta pels diferents locals que hi havia al territori.

Fos com fos, en un local o en un altre, el que és evident és que aquells van ser uns anys de desinhibició que els que els van viure no oblidaran mai i és que només hi havia un objectiu: passar-ho bé.