Back to top

Com viu una persona autista el confinament?

Bryan Martínez, membre de l'Associació Supera't, ens explica la seva rutina coincidint amb el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme.
Imatge de Bryan Martínez

FOTOGRAFIA: Ramon Giner

Sovint s'associa el Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) o Trastorn de Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH) a nens i nenes, però aquesta condició afecta també a la població adulta.

És el cas del Bryan Martínez, qui aquests dies ha hagut de modificar la seva rutina. Ell, com moltes altres persones amb necessitats especials, ha de sortir al carrer per alliberar la seva ansietat.

Per altres persones amb TEA o TDAH quedar-se a casa és tot un privilegi i la seva condició es pot agreujar amb la fi del confinament. En aquest 2 d'abril, Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, és important també trencar tòpics i parlar de capacitats diverses i no de discapacitat.

Des de l'Associació Supera't remarquen que durant les setmanes que s'allargui el confinament és essencial treballar habilitats socials, conductes d'alimentació o afiançar les tasques de la llar que conformen una rutina diària.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades