Back to top

Comaigua incorpora la gestió de la xarxa d'abastiment i clavegueram de Riudecols

Els 1.200 habitants del municipi del Baix Camp se sumen als més de 54.000 usuaris gestionats per la companyia
comaigua

Comaigua, companyia gestora del cicle integral de l’aigua, incorporarà a partir de l’1 de gener de 2020 la gestió de la xarxa d’abastament i clavegueram del municipi de Riudecols.

L’Ajuntament del municipi delegarà a favor del Consell Comarcal del Baix Camp (CCBC) la gestió del cicle integral de l’aigua. La delegació comprèn totes les tasques de captació de l’aigua, tractament de potabilització, emmagatzematge i distribució fins a cada llar i gestió preventiva i correctiva de la xarxa de clavegueram, així com totes les gestions relacionades amb l’àrea de clients.

La població de Riudecols és de prop de 1.200 habitants i l’abastament consta de 683 usuaris domèstics i 21 industrials. Comaigua és una societat constituïda pel CCBC i SOREA. Destaca pel seu model únic mancomunat amb un 51% de participació pública per part del Consell Comarcal i un 49% de privada per part de SOREA. La companyia es diferencia pel factor escala mitjançant el qual municipis petits aprofiten sinergies de municipis més grans.

En els seus 13 anys d’història, la companyia ha anat ampliant la seva activitat i s’ha convertit en una empresa referent en serveis vinculats al cicle integral de l’aigua a la comarca del Baix Camp.

Servei a 18 municipis

Actualment, Comaigua gestiona el servei a 18 municipis de la comarca (54.000 habitants) mitjançant diferents modalitats, impulsa 11 accions socials d’ajuda a les persones més vulnerables, desenvolupa 36 iniciatives relacionades amb el medi ambient, la salut, l’aigua i l’energia i impulsa 7 projectes d’impacte sobre el canvi global, avançant en l’estratègia de desenvolupament sostenible i en l’aposta de l’economia circular, en compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides.

Una gestió personalitzada

L’any 2013 es va signar un conveni entre el CCBC i l’Ajuntament de Riudecols per delegar a favor del Consell Comarcal la prestació del servei de lectura dels comptadors que enregistren el consum d’aigua potable del municipi. Mitjançant el nou conveni, COMAIGUA té previst realitzar una sèrie d’inversions –actualment pendents de definir d’acord amb la corporació municipal-concentrades en l’automatització del tractament de l’aigua i la supervisió telemàtica dels cabals i la qualitat del recurs.

Comaigua incorporarà una visió de la gestió més innovadora i personalitzada que permetrà potenciar l’ús de la informació telemàtica per tal de facilitar i agilitzar les relacions entre l’ens gestor i els usuaris del servei. A més a més, el municipi també disposarà d’un Fons de Solidaritat d’ajuda a les persones i llars vulnerables que tenen dificultats per pagar la factura de l’aigua.