Back to top

Comença el 55è RallyRacc Catalunya-Costa Daurada

Les proves s'iniciaran dijous 24 d'octubre i s'allargaran fins diumenge 27, quan la competició recorrerà part dels paratges del Baix Camp com la Serra de la Mussara i el Coll de la Teixeta.
Imatge del del RallyRacc Catalunya-Costa Daurada

Torna al Baix Camp la cursa de motor més esperada de l'any: el RallyRacc Catalunya-Costa Daurada. En aquesta 55a edició es compleixen quinze anys del trasllat de la competició al territori.

Les proves arrancaran aquest dijous i duraran fins diumenge, el dia fort al Baix Camp. El primer tram d'aquesta jornada començarà a les 7:45h des de Vilaplana i recorrerà la T-704 fins a la Mussara. D'allí, passarà al Coll d'Alforja per realitzar un segon recorregut pel Coll de la Teixeta, amb inici a les 8:38h a Les Irles i final a Riudecanyes.

Aquest és l'únic ral·li mixt del món i l'itinerari consta de més de 1.300 quilòmetres que combinen terra i asfalt. Hi participaran un total de 64 equips de 24 països diferents. Els grans amfitrions, Carlos del Barrio i Dani Sordo, que corren per dissetè cop consecutiu. Aquest últim ha fet podi més de set vegades, però mai s'ha proclamat campió.

El RallyRacc Catalunya-Costa Daurada té un impacte al territori de més de 50 milions d'euros i aplega, edició rere edició, a més de 200.000 espectadors. Els amants del motor hauran de gaudir-lo amb més intensitat enguany, ja que el 2020 no es disputarà. Així ho ha decidit la Federació Internacional de l'Automòbil, que deixa l'esdeveniment fora del calendari oficial del Mundial de Ral·li 2020 amb l'objectiu de donar cabuda a altres països en l'organització. Si més no, la seva realització els anys 2021 i 2022 queda garantida.