Back to top

Comença el confinament municipal a tot Catalunya

Unes noves mesures restrictives que, en principi, estaran vigents durant els pròxims deu dies.

A partir d'aquest dijous entren en vigor les noves restriccions anti-Covid amb l'objectiu de frenar la propagació del virus. Unes mesures que estaran vigents almenys fins al 17 de gener.

Restriccions de mobilitat

Torna el confinament municipal durant cada dia de la setmana, amb les excepcions habituals com anar a la feina o a l'escola, tenir cura de persones dependents o desplaçaments per raons d'urgència. Recordem que el toc de queda continua vigent de 22h a 6h.

Més restriccions

Un dels sectors que s'ha vist més afectat per aquestes noves mesures és el comerç. Les botigues de més de 400 metres han de tancar així com els centres comercials. Durant el cap de setmana, també hauran de tancar totes les botigues no essencials. Pel que fa a les instal•lacions esportives i gimnasos també hauran d'abaixar la persiana en excepció de les piscines, que sí que podran obrir amb un aforament del 30%. Les activitats extraescolars també queden tocades i només es permetran aquelles que es facin dins del grup bombolla escolar.

En marxa diversos controls policials

control

Els Mossos d'Esquadra han anunciat la implantació de diversos dispositius policials per garantir el compliment de les noves mesures. Detallen que activaran un desplegament amb 258 punts de control en vies principals i secundàries de la xarxa viària. Els Mossos recorden que és obligatori presentar la declaració d'autoresponsabilitat per justificar qualsevol tipus de desplaçament i és convenient mostrar algun document que ho acrediti.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades