Back to top

Comença la XIII edició del Festival Internacional de Cinema de Reus Memorimage

Des d’avui fins dissabte 10 de novembre, tindrà lloc la XIII Edició del Festival
memorimage

Des d’avui fins dissabte 10 de novembre, tindrà lloc la XIII Edició del Festival Memorimage amb projeccions de pel·lícules que aposten per l’ús de les imatges d’arxiu, donant valor a la recuperació i conservació del patrimoni audiovisual. Memorimage arriba a la tretzena edició després de sumar al llarg dels anys més de 18.800 espectadors, 386 pel·lícules, 213 convidats, 54 premiats i 6.000 estudiants per les sessions d’institut del MemoriJov e.

La pel·lícula inaugural, aquest vespre a les 21:00 h, al Teatre Bartrina, serà Andrea Motis, la trompeta silenciosa. Andrea Motis és una trompetista silenciosa, una associació d’idees difícils de conjugar. La seva manera de transitar per un món on la fama és un valor més preuat que l’èxit professional. Aquesta és la història íntima i carregada d’emocions d’un moment únic i irrepetible, aquell instant ple de vertigen que ens embriaga just abans de fer un gran salt cap al desconegut. Una pel·lícula sobre canvis vitals, dubtes, pors, contradiccions i jazz, molt de jazz. El director de la Pel·lícula, Ramon Tort i la seva protagonista, Andrea Motis ens presentaran el documental aquest vespre al Teatre Bartrina.

Posteriorment hi haurà una actuació musical d’Andrea Motis i Joan Chamorro i Josep Traver.

Projeccions, i molt més

L’exitosa Secció MemoriJove, avui dóna el tret de sortida de les projeccions del Festival amb la pel·lícula Dolphin Man, que comptarà amb la presència de l’entrenador d’apnea federat, Oriol Navarro i hi assistiran.

Pels més petits de casa, dissabte a la tarda tindrem la projecció de El Regreso de la Pantera Rosa, una comèdia per viure en família. I pels nostàlgics de la comèdia dels anys setanta divendres es projectarà El Jovencito Frankenstein, en el bicentenari de la publicació del llibre de l’escriptora Mary Shelley.

I l’accent el posaran les Jornades Professionals que es duran a terme divendres i que fixaran a Reus com a ciutat amfitriona amb el segon encontre entre els responsables d’arxiu i documental de les televisions estatals. En aquestes jornades, Reus també es consagrarà com a primera ciutat de tot l’estat que acollirà una master class del reconegut, consultor especialista en arxius, Ben Green.

Reus Ciutat de la Música 2018


Aquesta es tracta d’una edició molt especial, doncs Memorimage dona el tret de sortida amb un documental que narra la història d’una jova músic que, seguint la seva carrera, comença a internacionalitzar-se com artista i que ens brindarà una actuació amb el so de la trompeta i la veu, acompanyada per Joan Chamorro. I segueix el divendres amb la projecció del documental Ciudadano Fernando Gallego: Baila o Muere, que narra la història d’un DJ Nando Dixcontrol, un ídol de masses als any 80 i 90 que actuarà posterior a la Sala Japan.

I més enllà de la revolució que existeix de manera implícita en la música, tal com diu el director artístic del festival Daniel Jariod, “és un bon moment per parlar de Revolució al Memorimage”. “Revolució entesa en un sentit ampli amb films com No intenso agora que reconstrueix els relats tant de la revolta parisenca com de la txeca, reflexionant sobre el llegat d’imatges i idees que han deixat o Nueve días sin Fidel que, dins la imprescindible secció MemoriReus, retrata la societat cubana òrfena de la seva controvertida figura primordial i que en els primers dies de dol es planteja què és i què vol ser”

“Però no totes les revolucions passen als carrers. Algunes, com la que es veu a Hereus d’un cardenal proscrit, passen de portes endins, i consisteixen en la ferma voluntat de mantenir la fermesa moral i no doblegar-se davant un ordre polític injust, com va fer el cardenal Vidal i Barraquer (i els seus seguidors) durant el franquisme. O d’altres, com Miró contra Miró, succeeixen als tallers i ens plantegen uns canvis profunds a l’hora d’entendre l’art”.

Notícies relacionades