Back to top

Comencen les esperes de caça a les Borges del Camp

Les esperes s'allargaran fins a finals de mes i en total, hi participaran 11 caçadors i caçadores de la societat La Caçadora.

L'increment de danys provocats per porcs senglars a les finques agrícoles de les Borges del Camp ha donat peu a les esperes de caça, que s'han iniciat aquest dilluns amb la voluntat de controlar la població d'aquests animals. 
En els darrers anys, el nombre d'aquestes bèsties ha augmentat exponencialment durant totes les estacions de l'any, fet que ha comportat nombrosos inconvenients als pagesos del territori. És per aquest motiu que des de les Borges han iniciat un període d'esperes que s'allargaran fins el 28 de febrer i en què hi participaran 11 caçadors i caçadores.

Esperes de 19h a 2h

Per dur a terme aquesta activitat, cal que prèviament Agents Rurals certifiqui els danys a la terra i alhora, concedeixi els permisos pertinents als caçadors. De fet, en aquest cas, la modalitat de caça és l'espera donada la proximitat dels terrenys amb la carretera N-420. D'aquesta manera, els caçadors es col•loquen en un punt fix i esperen a que l'animal aparegui a la zona. Són esperes que comencen al vespre i s'acaben de matinada.
De mitjana, en una nit s'acostumen a caçar com a molt uns tres exemplars. Un cop caçats, els caçadors han de retirar la peça, extreure una mostra -normalment part de la llengua- i portar-la a analitzar a un veterinari. Si l'animal no pateix cap malaltia, es pot destinar a ús propi. 

Caça amb escopeta

En el cas de les Borges del Camp, la societat La Caçadora compta amb una seixantena de socis, però només 11 tenen permís per realitzar les esperes a la partida de les Fontanelles.

Paraules clau:

Notícies relacionades