Back to top

Comerç Solidari Reus torna a demostrar múscul organitzatiu

La nova campanya té de beneficiària la Fundació Mossèn Frederic Bara. S'hi pot participar des d'avui fins el 2 de desembre. A banda dels donatius, se sortejaran paneres per valor de 400 euros cadascuna.
Alguns membres de Comerç Solidari durant la presentació de la campanya

Una cinquantena de negocis de Reus torna a engegar una campanya solidària. Com ja van fer l'any passat, Comerç Solidari implica des de botigues de roba a establiments de restauració i petites empreses. Per participar-hi hi ha vàries vies. Per una banda, aquells establiments de restauració que fan menús especials o que aporten part del preu del menú a la campanya. Per altra banda, però, se sortejaran paneres de productes de negocis participants. Hores d'ara ja n'han omplert 4 per valor de 400 euros cadascuna.

Pel que fa al nombre d'establiments participants, van a l'alça cada dia que passa. 'Estem molt sorpresos' afirma Jacqueline Argany, membre de Comerç Solidari Reus, 'ens va passar l'any passat, que vam començar uns quants i vam créixer molt ràpid, aquest any la col·laboració per les cistelles ha estat un èxit, estem molt contents i això ens motiva molt'.

Els establiments participants comptaran amb cartells identificatius de la campanya de Comerç Solidari. La plataforma veu, en l'activitat que han tingut des que es van organitzar, que han trobat una nova manera de dinamitzar el comerç, també, com una eina social. 'La nostra intenció és fer dues campanyes l'any' sentencia Anna Tarragona, membre de Comerç Solidari Reus, la primera va ser per una causa més global, aquesta la volíem enfocar a l'àmbit local'.

La beneficiària d'aquesta edició és la Fundació Mossèn Frederic Bara. L'entitat treballa amb joves d'entre 4 i 17 anys en situacions complexes des de l'àmbit lúdic i formatiu fora de l'horari escolar. Josep Maria Galofre, patró de la Fundació, explica que 'hi ha un aparat important [del pressupost] que ve compensat per aquestes accions que la societat civil, en forma d'entitats, ens dóna. Sortosament ho estem aconseguint, hi ha cada vegada més entitats que ens coneixen i ens volen ajudar'.

La campanya culminarà el 2 de desembre amb una festa per al públic familiar. Des de música en directe a un taller de ball passant per activitats infantils i un vermut musical. Tot plegat amb una participació directa de la Fundació.

Notícies relacionades