Back to top

Comissió tècnica per abordar les infraestructures

Els ajuntaments del territori i Generalitat acorden constituir una comissió tècnica amb el Ministeri de Foment per desenvolupar les infraestructures ferroviàries al Camp de Tarragona.
Imatge de la reunió a Madrid

Les trobades entre els diferents alcaldes del territori comencen a tenir els seus fruits. Aquest dimarts els alcaldes de Tarragona, Reus, Cambrils, Salou, i la regidora d’Urbanisme de Vila-seca s’han reunit aquest dimarts, acompanyats del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura. L'objectiu era fer arribar al Ministeri de Foment les propostes de millora ferroviària acordades entre els cinc principals Ajuntaments del territori amb la Generalitat de Catalunya.

De la trobada, la primera que es celebra al màxim nivell entre representants de diferents administracions i amb un document consensuat per totes les parts, n'han sortit diversos acords. El primer d'ells, és que el Ministeri assumeix l'acord estratègic per a l’impuls de les infraestructures ferroviàries del Camp i treballaran tots els projectes inclosos amb unitat d’acció. A més, es constituirà una comissió política per tal de fer seguiment del treballs tècnics i vetllar pel compliment del document d’acord presentat

En les properes setmanes, les diferents administracions nomenaran els representants de les comissions per tal de començar a treballar el més aviat possible en el full de ruta conjunt.