Back to top

El Comitè en Defensa de la República demana una moció a favor de la DUI

A més, també exigeix una moció demanant l'alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i una declaració oficial condemnant la violència policial durant el referèndum.
Dos dels membres del comitè fullejant la instància

Un cop celebrat el referèndum de l'1 d'octubre, la base de la Plataforma cambrilenca en defensa del referèndum ha donat pas al Comitè en Defensa de la República, amb l'objectiu de mantenir les accions de pressió a nivell municipal per tal que la Generalitat proclami el nou statu quo.

Una entitat que ja ha començat la seva activitat presentant una instància, de cara al ple que s'ha de celebrar aquest 27 de setembre, que demana a l'Ajuntament l'aprovació de dues mocions. Una de suport a la proclamació de la República Catalana i una altra demanant l'alliberament dels líders d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana empresonats, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

A més, també exigeixen a l'Ajuntament una condemna formal de la violència policial durant la votació i asseguren estudiar mobilitzacions. "A curt termini tenim sobre la taula aquesta petició i plantejar-nos possibles mobilitzacions i de cara a un futur plantejar més accions locals pel procés constituent", manifesta el membre del comitè, Ignasi Martí.

Des de l'equip de govern encara no han donat cap resposta sobre si inclouran alguna de les accions reclamades pel comitè a la pròxima sessió plenària. L'equació política deixaria en el grup de l'Assemblea de Cambrils l'única possibilitat viable per atendre les peticions de l'entitat, a part dels partits independentistes de l'equip de govern, però des de la formació afirmen que encara no han rebut la instància.

Paraules clau:

Notícies relacionades