Back to top

Compte enrere per l'enderroc de l'hotel abandonat de la Bisbal de Falset

L'Ajuntament de la Bisbal de Falset ha decidit fer un pas endavant i enderrocar l'hotel abandonat que presideix el municipi des de fa més de dues dècades. L'estructura a mig fer de formigó s'enderrocarà com a molt tard abans de l'estiu sinó atrau a cap inversor que la finalitzi. La majoria dels veïns d'aquesta vila del Priorat estan d'acord amb la decisió municipal ja que consideren que és un perill per la canalla i perquè trenca l'harmonia paisatgística de l'indret. 
Enderroc de l'hotel de la Bisbal de Falset

Des de fa 22 anys l'esquelet de formigó del que havia de ser un hotel presideix l'Skyline de la Bisbal de Falset. Segons explica el batlle, Sergi Masip, la manca de suport financer va aturar l'obra engegada per sis socis de la vila al cap de poc temps d'iniciar-se.

Ara, el terreny és propietat de l'ajuntament, ja que els socis el van cedir i després de mesos buscant fundacions i empreses que es fessin càrrec de l'obra sense èxit, el consistori ha decidit enderrocar l'estructura. Masip ha afirmat que "començarem a redactar el projecte amb l'arquitecte municipal per licitar-ne els treballs" i ha avançat que "ja hem rebut tres ofertes d'empreses per dur-los a terme".

Per la qual cosa ha assegurat que els treballs d'enderrocament estaran enllestits "com a molt tard el proper estiu". L'ajuntament hi destinarà una partida d'uns 25.000 euros. Pel que fa als veïns, la majoria veuen amb bons ulls aquesta decisió.

Les raons són diverses, des dels que destaquen la perillositat que suposa tenir una estructura d'aquestes característiques oberta, -ja que la canalla hi juga-, fins els que afirmen que dóna una imatge fantasmagòrica que trenca l'equilibri amb l'entorn. Encara no s'ha determinat quin serà l'ús de l'espai. Ara bé, de moment els veïns recuperaran un mirador cap a la serra del Montsant.