Back to top

Compte enrere pels Jocs Mediterranis Tarragona 2017

Tarragona, juntament amb la resta de seus dels Jocs Mediterranis del 2017, ja ha començat el compte enrere per l’esdeveniment. El tret de sortida oficial es donava aquest dijous, amb la hissada de la bandera que l’alcalde de la ciutat va recollir fa 19 dies a Mersin, Turquia, la seu dels darrers Jocs.

La bandera dels Jocs Mediterranis oneja, des d’aquest dijous, en un dels punts més emblemàtics de la ciutat de Tarragona, els jardins de l’amfiteatre romà. Aquest va ser el moment àlgid de l’acte de benvinguda d’aquest emblema que la ciutat custodiarà durant 4 anys, fins que se celebrin els Jocs del 2017.

Uns Jocs que, segons asseguren les autoritats, seran els millors de la història. Ja compten amb el compromís del govern, que hi aportarà més d’un milió d’euros, i el suport i l’esforç que es fa des de totes les seus, com Reus. 

La bandera va ser traslladada des de l’arena de l’amfiteatre, com a símbol de la història, fins als jardins, per una desena de joves esportistes campions de Catalunya o Espanya en les seves disciplines i representants de clubs de la demarcació. Llavors la música i la poesia, de la mà de Mercè Rovira, Marta Matheu i Albert Guinovart, van prendre el protagonisme, sempre amb el Mar Mediterrani com a fil conductor. La Banda Unió Musical de Tarragona va posar el punt i final a l’acte, amb la hissada de la bandera i les salves d’honor.

Prèviament, i als jardins de l’Hotel Imperial Tarraco, va tenir lloc un acte de reconeixement a entitats, empreses i institucions que han col·laborat o col·laboren amb els Jocs Mediterranis.