Back to top

Concentració contra el desmantellament de les vies

Un centenar de persones s'han concentrat a l'estació de tren de Salou en contra el desmantellament del tram ferroviari entre Cambrils, Salou, i Port Aventura.
pancarta salvem la línia Salou-Cambrils antidesmantellament vies ferroviàries

Els manifestants defensen que les mercaderies i els Euromed deixin de circular pels nuclis urbans, però consideren imprescindible que es mantingui el servei de rodalies a les estacions del centre de Salou i Cambrils, ja que la seva eliminació perjudicarà els usuaris i fomentarà l'ús del vehicle privat, mesura que impactarà negativament en el mediambient.

Els manifestants creuen que no té sentit desmantellar una línia que funciona tenint en compte que es vol construir un servei de tramvia, i que és més viable adaptar la infraestructura existent. A més, alerten del risc que el projecte del tren-tramvia, que actualment no té planificació d'execució, acabi per no fer-se".

L'acte, convocat per plataformes i associacions en defensa del ferrocarril i el transport públic, ha comptat amb el suport d'entitats ecologistes i veïnals, d'associacions de discapacitats físics, i dels sindicats CGT, UGT i Comissions Obreres.

Una recollida de signatures, que es traslladaran a les institucions pertinents, ha completat l'acte que ha comptat amb un esmorzar, l'actuació d'una batucada i una aturada simbòlica del tren per fer una foto dels presents a la reivindicació.

Notícies relacionades