Back to top

Concentracions als Jutjats i al Mercadal

La sentència s'ha conegut a primera hora del matí, cosa que ha mobilitzat a la població a partir d'aquell moment, amb protestes pacífiques a la ciutat. Més enllà dels jutjats de Reus, la plaça del Mercadal també ha estat un dels punts calents d'aquest inici de jornada.
Els manifestants han tallar l'avingud Marià Fortuny.

La reacció ciutadana a Reus ha començat al voltant de les 10 del matí, quan el CDR Reus ha convocat, poc després de conèixer-se la sentència, a concentrar-se davants dels Jutjats de Reus. Una concentració que ha anat creixent fins a sumar prop de 300 persones al cap d'una hora. Els concentrats han tallat l'avinguda Marià Fortuny durant diverses hores. En aquesta concentració s'hi ha pogut veure diversos regidors de la CUP, com Marta Llorens. La concentració s'ha bifurcat, ja que part dels manifestants, membres del col·lectiu els Avis i Àvies per la llibertat, han acudit a l'habitual cita a tres quarts de dotze, a la plaça mercadal. En aquest punt s'hi ha concentrat més de mig miler de persones.

L'alcalde, Carles Pellicer, ha qualificat la sentència 'd'injusta' i ha fet una crida a la protesta pacífica. També ha avançat que demà convocaran un ple extraordinari per condemnar la sentència.

Paraules clau:

Notícies relacionades