Back to top

El concert de Nadal "rociero" aixeca passions

Les festes de Nadal estan plenes de costums i tradicions molt arrelades, però a cada lloc tenen els seus matisos i diferències. Aquest dissabte el centre polivalent de Miami Platja ha acollit el tercer concert de nadal "rociero", a càrrec del "Coro Rociero Arena Camino".
concert de nadal rociero

De les típiques nadales com "Los peces en el río" o "ande, ande, ande, la marimorena", a altres melodies d'estil aflamencat o tirant a la rumba. Aquest ha estat el repertori del concert de Nadal "rociero", una iniciativa que va néixer com un certamen de "villancicos" però que ha acabat convertint-se en un concert de Nadal. Tal i com explica el president del Coro Rociero Arena del Camino, Juanjo García, "abans fèiem un certamen de "villancicos", en el que invitàvem a altres "coros", vinguts de Barcelona i altres llocs, el que passa que per dificultat de venir la gent aquí, al final vam decidir fer-ho en solitari, i aquest és el tercer any que ho fem així".

Des de l'inici del concert, la complicitat entre músics i públic ha estat total. Aquest concert és una mostra de la integració de tradicions nadalenques vingudes d'altres punts de l'Estat. Com diu per exemple l'Ariadna Márquez, que es troba entre el públic, que assegura que "m'agrada molt aquestes cançons nadalenques perquè són animades i molt divertides". O la subdirectora musical del "coro", Eli Ortiz, que explica que "potser a Andalusia es celebra una mica més la "nochebuena", i la tradició de Catalunya és més celebrar Nadal, però bé, la base és la mateixa, estar amb les persones estimades, amb la família, amics... gaudir, i bé, cadascú ho expressa a la seva manera, independentment del lloc d'on siguem".  

El repertori del concert no varia gaire, però cada any s'hi introdueixen un parell de cançons noves amb les que s'intenta sorprendre el públic, un públic que és força fidel a l'esdeveniment. En total hi han assistit unes 250 persones.

Paraules clau: