Back to top

El concurs de tall amb motoserra atrau curiosos i visitants

En el marc de la 8a Prades Bosc, la població del Baix Camp ha acollit una nova edició del concurs de tall amb serra mecànica. Els participants han hagut de demostrar la seva destresa en l'ús d'aquesta màquina, mitjançant unes proves que han atret nombrosos vilatans i visitants.
prades bosc concurs de tall amb serra mecànica

De dos en dos, els participants han anat arrencant el concurs començant, primer, per col·locar la cadena de la motoserra. Després han continuat amb quatre proves més: una de tall de precisió, una de desbrossatge, una en què han de partir un tronc amb el mall, i la darrera d'abatiment d'un arbre. Tot plegat mentre se'ls anava controlant que ho fessin amb el mínim temps possible.

Enguany el guanyador ha estat el vallenc Francesc Magrané, qui diu que el concurs és com un resum de les tasques que es fan quan treballes al bosc. Magrané ens explica que "jo porto treballant al bosc des dels 19 anys, ara fa cosa d'un any que el vaig deixar, però és clar, és l'experiència de 8 anys treballant dins el bosc, i bé, les vivències que tens, les situacions que et trobes... cada dia 8 hores amb la màquina aquesta, al final li agafes experiència. Porto participant en aquest concurs cinc anys, i l'he guanyat tres vegades".

Els participants són bastant fidels a l'esdeveniment, i es coneixen entre ells. El concurs és tot un espectacle pels visitants que, coincidint amb el pont de Tot Sants, es trobaven a la població. L'alcaldesa de Prades, Lídia Bargas, ens explica com ha anat el concurs: "hem tingut vuit participants, i la competició ha estat molt renyida, entre el primer i el segon hi ha hagut un segon de diferència, per tant, molt positiva i a continuar treballant per la de l'any que ve."

La Prades Bosc, juntament amb la Festa del Bolet que se celebra el cap de setmana que bé, són les activitats de tardor que busquen desestacionalitzar el turisme de la vila vermella.

Notícies relacionades