Back to top

Coneixem els millors grimpadors d'arbres de l'estat

Els professionals de l'arboricultura organitzen diferents campionats d'enfilada d'arbres, i el Parc Samà ha acollit aquest cap de setmana l'estatal.
Imatge del XVIII Campionat Nacional de Grimpadors d'arbres

Enfilar-se fins al capdamunt d'arbres que s'enlairen fins a tres metres d'alçada. Aquesta és la funció dels professionals de l'arboricultura. En les seves hores de treball cuiden els paisatges que ens envolten amb tasques com la poda d'arbrat, l'arrabassada de soques o els tractaments fitosanitaris. Considerada una professió poc coneguda i de risc, en el seu temps lliure organitzen concursos per tal de conscienciar a la població sobre la cura d'aquests éssers tan preuats. Ho fan mitjançant una simulació i en arbres sans.

Una de les competicions més importants que se celebren al territori és el Campionat Nacional de Grimpadors d'Arbres. Enguany el paisatge escollit per dur-lo a terme ha estat el Parc Samà. La jornada s'ha dividit en tres dies de concurs on s'ha pogut gaudir de cinc proves diferents: Hondilla, Ascens, Enfilada Ràpida, Treball i Rescat. El campionat s'ha complementat també amb la Festa de l'Arbre i la Fira de Materials i Maquinària, on es pretén conscienciar a tots els visitants de la importància de l'entorn.