Back to top

Conèixer la Tribu Puyanawa a través de la natura

Diverses escoles del Camp de Tarragona i l'ONG Guardians de l'Amazònia organitzen des de fa 3 anys una trobada amb membres de la Tribu Puyanawa, un col·lectiu indígena de Brasil. A través d'aquestes jornades i d'un intercanvi de cartes amb una escola d'aquesta regió, els nens i nenes coneixen com viuen i la connexió que tenen amb la natura. Avui acompanyarem a l'Escola La Vitxeta de Reus en aquesta excursió.
Trobada amb escoles i la tribu Puyanawa, una activitat impulsada per l'ONG Guardians de l'Amazònia.

Pwé i la Vari són membres de la Tribu Puyanawa, uns indígenes de l'estat d'Acre, situat a l'oest del Brasil. Aquest col·lectiu lluita dia rere dia per recuperar les seves terres de selva amazònica, un territori que se'ls hi va espoliar amb l'activitat de goma de cautxú. Els membres de la tribu treballen també per a recuperar la seva llengua i tradicions ancestrals, una cultura molt lligada amb la natura. En Pwé i la Vari viatgen sovint a Europa per donar a conèixer la seva tribu, i des de fa 3 anys venen al Camp de Tarragona per tal de fer un intercanvi cultural amb nens i nenes d'aquí.

Els nens i nenes catalans també s'envien correspondència amb la canalla puyanawa i comparteixen danses i cançons a través d'en Pwé i la Vari. Aquesta trobada però, s'emmarca dins d'un projecte que cada escola treballa durant tot el curs per tal de conscienciar als més petits de la importància de tenir cura del medi ambient i de la natura.

Els nens i nenes també tenen l'oportunitat de conèixer la història d'en Pwé i la Vari a través del conte l'Eruga de Colors, escrit per l'Alex Gimeno, mestre i impulsor d'aquestes trobades conjuntament amb l'ONG Guardians de l'Amazònia, una entitat que vetlla per la cultura i les tradicions dels pobles de l'Amazones.

Aquest intercanvi cultural segueix any rere any a través de les trobades amb en Pwé i la Vari i les cartes que s'envien entre els nens i nenes catalans i puyanawes.