Back to top

El confinament dispara el consum de somnífers i tranquil·litzants

Una enquesta ciutadana organitzada per l'Ajuntament de Reus fotografia l'estat anímic i de salut de la població. L'objectiu és emprendre les mesures d'actuació per incidir allà on es detecten més riscos i problemes.
pastilles

Segons l'Ajuntament de Reus, una enquesta posa en evidència l'increment notable de substàncies tranquil·litzants durant el confinament. Segons aquestes dades, hi ha hagut un augment del 24% d'infusions relaxants, un 15% de somnífers i un 20% de tranquil·litzants. 

L'enquesta s'ha efectuat a unes 300 persones, majors de 16 anys i que són residents a Reus. A més, tots ells tenen accés a internet, perquè l'enquesta s'ha fet via on-line. Per això mateix, el regidor de Salut de l'Ajuntament, Òscar Subirats, assegura, davant les franges de la ciutat que són més desafavorides socioeconòmicament que "res fa pensar que estiguin millor" i per això s'emprendran polítiques actives de salut per atendre aquestes noves realitats. 

ecpc

Augmenta també el consum de drogues

El panell ciutadà també posa de manifest un increment molt notable del tabac, amb un 77% dels enquestats que asseguren que en consumeixen més o molt més. En la mateixa línia ha incrementat el consum d'alcohol (un 24%) i el d'haixix (un 23%). 

ecpc

A tot plegat, l'enquesta també incideix en els aspectes més psicològics... la ciutadania està trista, enfadada o irada, per bé que alguns són optimistes. La gran majoria dels enquestats han mantingut els llocs de feina, però s'evidencia una retallada en els ingressos del 18% de mitjana. 

Descarrega l'estudi

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades