Back to top

El confinament es relaxa per als infants

Prova de foc per a l'inici del desconfinament. Els menors de 14 anys han pogut sortir avui al carrer a jugar o passejar acompanyats d'un adult, mentre que els joves de 14 a 18 anys han pogut fer tasques reservades als adults com anar a buscar el pa o llençar la brossa.
nens surten al carrer

Sortida escalonada dels infants

A primera hora del matí semblava un diumenge com el de les darrers setmanes, amb els carrers buits i només algun matiner passejant el seu gos. Però l'ambient a Reus ha anat canviant cap a quarts d'11 del matí, quan els infants han començat a passejar i jugar per places i carrers.

Alguns, com la família Fortuny, el primer que han fet ha estat anar a saludar, en la distància, una tieta d'edat avançada que feia dies que no veien. D'altres, a més de jugar, han aprofitat la passejada per anar a comprar el pa. I empaitar els coloms ha tornat a ser una de les activitats preferides pels més petits. La majoria, però, simplement han sortit perquè els toqués una mica el sol i l'aire. 

El patinet, la joguina estrella del dia 

Les ganes de moure's i jugar en un espai més gran del que han tingut fins ara, ha fet que moltes criatures optessin per treure al carrer aquelles joguines que els permeten córrer i avançar més ràpid, com patinets, bicicletes o pilotes. Tot i així, la forma de viure el confinament i entendre'l ha estat molt diferent segons l'edat dels infants. Mentre que els adolescents han estat més conscients de les mancances que els ha suposat no poder sortir al carrer, als petits els ha costat més entendre la situació i el punt d'inflexió que suposa per a ells aquesta flexibilització del confinament. Tot i així, les restriccions encara són notables. Alguns dels adults que han acompanyat els nens i nenes en la primera sortida al carrer, han reconegut que gairebé els feia més il·lusió a ells poder passejar amb les criatures que no pas als propis infants.

A l'espera del 2 de maig

La sortida al carrer dels nens també ha estat un respir pels pares. En aquesta línia, són molts els que estan esperant amb impaciència que el Govern espanyol concreti l'anunci fet aquest dissabte per Pedro Sánchez, en què ha avançat que si l'evolució de la pandèmia és positiva, a partir del proper dissabte, 2 de maig, es podrà començar a sortir a passejar o a fer esport.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades