Back to top

El conflicte de l'Edifici Dignitat dóna veu al passat de la residència Montemar

Les reivindicacions continuen a Vilafortuny per part dels dos col·lectius implicats en el conflicte de l'ocupació de l'antiga residència Montemar. Per una banda, els activistes de l'Edifici Dignitat han organitzat aquest dijous la projecció d'un documental que explica la trama que envolta el tancament de la residència. Mentrestant la plataforma veïnal Stop Okupas ha fet una cadena humana davant de l'edifici en protesta per la seva actual ocupació.
El conficte de l'Edifici Dignitat dóna veu al passat de la residència Montemar

Fa prop de 6 anys l'antiga residència Montemar va tancar les seves portes arran de diverses negligències que s'hi produïen en les seves instal·lacions. Ara, la Plataforma Afectados BB Serveis ha produït un documental on expliquen l'entramat que envolta el cas de la residència cambrilenca, però també altres casos similars. BB serveis era l'empresa que, segons el documental "Pactes de Silenci", guanyava concursos públics en l'àmbit de la salut i la dependència i mantenien en unes condicions inhumanes als usuaris per aconseguir el màxim de benefici econòmic possible.

Roberto Martínez és portaveu Plataforma Afectados BB serveis i explica que "El que sempre ens han explicat les extreballadores de la residència Montemar és que hi va haver brots de sarna, hi havia desatenció, no per part de les treballadores sinó per part dels amos que òbviament si no hi ha medicaments, no hi ha menjar o no hi han bolquers s'havien d'espavilar. Amb el que tenien es van espavilar per tal que els usuaris estiguessin el millor possible. Elles intentaven amagar-ho i que no es notés però els delinqüents de BB Serveis directament no entregaven aquests diners on havia d'anar".

Montemar

Actualment la residència Montemar està ocupada per un grup d'activistes que tenen el projecte Edifici Dignitat on volen ajudar a persones amb problemes habitacionals a tenir un sostre on dormir. El col·lectiu és qui ha organitzat la projecció del documental on també hi han participat algunes extreballadores de l'antiga residència.

Antoni Pinós és activista de l'Edifici Dignitat i explica que "L'Agenda 2030 obliga a les administracions a donar suport a aquells projectes de desenvolupament de ciutats sostenibles especialment en la protecció del menor, això és el que estan intentant el projecte de l'Edifici Dignitat i ens trobem que l'Ajuntament en lloc d'ajudar-nos, ens està fent mal".

Per altra banda, durant la projecció del documental, la plataforma veïnal Stop Okupas Vilafortuny ha dut a terme una cadena humana davant l'edifici en protesta de la seva ocupació. A crits de "no projecte il·legal, no ocupació il·legal" prop d'un centenar de persones han rodejat part de la residència. Des del col·lectiu volen mostrar el seu rebuig a aquesta ocupació no legal i també a les moltes que pateix el barri, ja que segons la plataforma més de 60 habitatges de la urbanització estan habitades de manera il·legal.

Maria Muñis és la portaveu Plataforma Stop Okupas Vilafortuny "per molt que ens vulguin vendre que és un projecte en un edifici que està en mala situació per un frau, estem d'acord amb ells però no per això l'has d'ocupar perquè ho estan fent de forma il·legal. Després també que estan venent un projecte que té unes connotacions emocionals molt importants, molt humanitàries però que és inviable. Aquest projecte portat per professionals i les institucions públiques podrien ser molt interessants".

La plataforma ja ha recollit més de 2.000 firmes en contra del projecte Edifici Dignitat i espera recollir-ne més durant aquest mes.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades