Back to top

Confusió i cares noves al primer ple del nou govern

Hores després d'oficialitzar-se el pacte entre Junts per Reus, Esquerra i Ara Reus per governar la ciutat durant els propers 4 anys, s'ha fet el Ple d'aprovació del cartipàs municipal. La primera sessió plenària del nou govern ha informat de la renúncia anticipada del regidor socialista Raimon Ferré Vallès i s'ha posat en coneixement la distribució de les diferents regidories.
Primer ple de l'Ajuntament de Reus

Un dia després de conèixer oficialment el pacte entre Junts per Reus, Esquerra i Ara per governar la ciutat, els grups municipals s'han reunit en un primer ple extraordinari per tal d'aprovar el cartipàs municipal. Una jornada en què els regidors més veterans han donat la benvinguda a les noves cares que formaran part de l'Ajuntament de Reus per al mandat 2019-2023. El ple ha estat protagonitzat per les queixes de l'oposició davant la immediatesa de la seva convocatòria i la manca de temps de les formacions per poder analitzar les propostes.

L'alcalde, Carles Pellicer, ha informat durant el plenari de la renúncia anticipada del regidor electe de la llista electoral del PSC, Raimon Ferré Vallès, i ha declarat la vacant del lloc de regidor de la formació socialista.

El plenari ha abordat diversos punts com ara la distribució de les diferents regidories i la composició de les comissions informatives que comptarà amb 4 membres de Junts per Reus, 2 d'esquerra i 2 del PSC, 1 de Ciutadans, 1 de la CUP i 1 d'Ara Reus. Decisió que no ha agradat als grups municipals de la CUP i el PSC qui exigeixen més proporcionalitat pel que fa al nombre de regidors. Un plenari extraordinari de cartipàs que ha servit per aprovar els primers punts del nou mandat.

La CUP s'oposa al govern Junts, ERC i ARA

Minuts abans que es portés a terme aquest primer plenari a l'Ajuntament de Reus, el grup municipal de la CUP ha organitzat una roda de premsa in extremis per explicar quina és la seva posició pel que fa al nou govern municipal format per Junts per Reus, ERC i Ara Reus.

Malgrat que aquest dijous, Carles Pellicer obria la porta a què la CUP formés part del govern, la portaveu de la formació anticapitalista, Marta Llorens, ha assegurat que es mantindran a l'oposició. No obstant això, des de la CUP encara no descarten un govern independentista al costat d'Esquerra Republicana i, per tant, no tanquen la porta a un possible govern alternatiu a Carles Pellicer en els pròxims mesos.

Paraules clau: