Back to top

Connexió gratuïta a internet pels usuaris del transport públic

L'empresa municipal Reus Transport incorpora des d'aquest mes de maig el servei WiFiBus, una conexió d'internet 4G gratuïta disponible per a tots els usuaris d'autobús públic. Aquesta iniciativa s'emmarca dins el projecte Reus Smart City i s'ha dut a terme per tal de poder oferir pròximament altres serveis als viatgers, com pot ser el pagament del bitllet mitjançant l'ús de targeta de crèdit.
Connexió gratuïta a internet pels usuaris del transport públic

A partir d'ara tots els viatgers de Reus Transport podran connectar-se a Internet gratuïtament amb els seus dispositius mòbils. Per poder oferir el servei WiFiBus, l'empresa municipal instal·larà routers 4G a tots els autobusos amb unA amplada de banda de 150 Megas. De moment hi ha 5 vehicles que ja disposen d'aquest servei i s'esperà que al llarg del mes de maig s'acabin de col·locar els routers als 15 busos que conformen la flota.

El regidor d'Urbanisme de Reus, Marc Arza ha explicat que "doncs ens va semblar que tenia sentit que tal com havíem posat wifi als principals punts de la ciutat miréssim de fer un esforç perquè el transport públic de la ciutat també tingues wifi gratuït. Volem que els milers i milers de passatgers que durant l'any utilitzen els autobusos municipals, durant el trajecte, puguin connectar-se amb els seus dispositius".

Els viatgers que vulguin accedir a WiFiBus només caldrà que introdueixin les credencials col·locades visiblement a l'interior dels autobusos. Els usuaris han de localitzar amb el seu dispositiu la xarxa i introduir la contrasenya Reus Transport escrit amb minúscules. Amb aquesta iniciativa s'espera que properament es pugui millorar el servei als usuaris del transport públic, com pot ser utilitzar la targeta de crèdit per pagar el bitllet.

Arza ha afegit que "és un primer pas que ens permetrà tirar endavant altres projectes perquè ara ja tindrem els autobusos equipats amb 4G i per tant a curt termini, per exemple, es podrà pagar el bitllet del transport públic amb targeta de crèdit que era un repte que teníem per fer més fàcil l'accés als usuaris. Sabent que tenim wifi als busos segur que la nostra gent de serveis tècnics que en saben molt, aniran desenvolupant noves solucions per poder oferir nous serveis als passatgers".

El servei WiFiBus ha suposat una inversió de gairebé 10.000 euros i s'emmarca dins del projecte Reus Smart City, basat en la incorporació de la tecnologia per millorar la qualitat de vida de manera sostenible.

Paraules clau: