Back to top

El Consell Comarcal del Baix Camp, contra l'atur juvenil

Els aturats menors de 25 anys a la nostra demarcació han augmentat de gairebé un centenar de persones en l’últim mes. Els joves és un sector especialment afectat per l’actual situació econòmica, i per això el Consell Comarcal del Baix Camp, juntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, ha engegat el programa ‘Joves per l’Ocupació’.

 

La Glòria va deixar els estudis a 2n d’ESO i es va preparar per ser perruquera. Tot i això, ara ha vist en el programa ‘Joves per l’Ocupació’ una oportunitat per formar-se i millorar les seves possibilitats de trobar feina, o fins i tot de retornar als estudis reglats.

 

El perfil d’alumnes comprèn joves d’entre 16 i 25 anys amb baixa qualificació professional, i un cop dins del programa reben formació professionalitzadora en activitats de venda, operacions bàsiques de cuina, operacions bàsiques de restaurant i bar, o gestor de magatzems. A més, també tenen l’oportunitat d’obtenir el graduat en ESO.

 

Al programa hi participen una quarantena de joves de Reus i d’altres municipis de la comarca, com l’Hospitalet de l’Infant, l’Albiol, Riudoms o Maspujols. El Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu han destinat més de 200MIL euros a ‘Joves per l’ocupació’.