Back to top

Consells per tornar a la vida activa després del confinament

Diferents tècnics esportius de la ciutat ens expliquen com recuperar els hàbits saludables sense patir lesions.
Imatge d'una caminada popular de RutesReus

Torna la possibilitat de fer esport al carrer i amb ell, tornen també les lesions. A partir d'aquest dissabte dia 2 de maig, el govern espanyol permet sortides diàries als ciutadans per tal de realitzar activitats individuals com poden ser córrer o sortir a caminar.

Haver-se exercitat durant el confinament però no garanteix la immunitat a les ruptures fibril·lars o esquinços.

Què podem fer per prevenir les lesions?

Els experts reusencs recomanen sempre tornar a la normalitat d'una manera progressiva. El complement per tal de realitzar exercici físic amb seguretat és també realitzar estiraments abans i després de l'activitat.

Esportistes individuals

Realitzar sessions suaus de 30 minuts i 24 hores de descans entre sortida i sortida pels corredors més habituats.

En el cas dels iniciats, aquests sempre han d'alternar les activitats de caminar i córrer, però en tots dos casos, es pot intensificar el ritme a mesura que passin les setmanes, unes dues o tres abans de recuperar la forma física del mes de març.

És important també utilitzar unes sabatilles de sola gruixuda i evitar terrenys durs com l'asfalt.

Esports professionals d'equip

Si tot transcorre amb normalitat, el dia 11 de maig serà el torn dels esports professionals d'equip. Les recomanacions per aquest sector són realitzar de 3 a 4 sessions per setmana de treball aeròbic alternat amb treball d'alta intensitat, exercicis de flexibilitat, treball neuromuscular i força. Imprescindible també no forçar la màquina i cultivar el treball psicològic.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades