Back to top

El Conservatori surt al carrer per Nadal

Els alumnes de les aules de vent metall i percussió del Conservatori de Reus han tret els seus instruments al carrer per oferir el seu tradicional concert de nadales Percu&Brass Christmas.
Els alumnes de les aules de vent metall i percussió del Conservatori de Reus han tret els seus instruments al carrer

Amb aquests sons s'omplia aquest dimarts a la tarda la plaça del Prim. Els alumnes de vent metall i percussió de l'Escola i Conservatori de Música de Reus han tret els instruments al carrer pel seu tradicional concert de Nadal Percu&Brass Christmas. Una iniciativa per treure la música de les aules i per felicitar el Nadal a tota la ciutadania.  "Fa tres anys que sortim al carrer per fer un petit concert de sis peces i desitjar un bon Nadal", ha explicat el professor de trombó al Conservatori de Reus, Senent Domingo. "La idea era fer un concert especial en aquestes dates que aplegués tots els alumnes de percussió i vent metall, des dels més grans fins als més petits", ha afegit el professor de percussió, Àlex Llorens.

I és que més enllà de compartir nadales, això serveix per crear equip entre els més grans i més petits de l'escola. "Puc ensenyar coses als més petits i els grans m'ensenyen a mi", deia un dels alumnes, Dídac Simon. "Cada any fem les mateixes nadales amb l'ajuda dels nens petits i així fem companyonia", explicava la Lidia Garcia, que toca la trompa. "Fa nadal sortir així al carrer i la gent s'apropa a veure'ns", ha dit l'Aina Anguera.

I sobretot també serveix per inaugurar la temporada de festes nadalenques, que molts esperen impacients. "El 24 fem el sopar, sopem i fem cagar el tió", ja avançava Albert Saz, que al concert ha tocat el bombardí.

En col·laboració amb la campanya de Nadal de la Unió de Botiguers de Reus, diversos grups de cambra del Conservatori actuaran pels carrers de la ciutat durant tot el mes de desembre.

Paraules clau: