Back to top

Es constitueix la plataforma d’afectats per la Cooperativa de Cambrils

SÍLVIA SAGALÀ ROCA

Ahir es va constituir formalment la plataforma d’afectats per la Cooperativa Agrícola de Cambrils. De moment compta amb 150 inscrits però esperen aglutinar el major nombre d’afectats per poder fer front comú. Asseguren que volen recuperar tots els seus diners i depurar responsabilitats. Ahir mateix ja es van reunir amb els responsables de la Cooperativa, diuen que són optimistes perquè van els van veure predisposats a solucionar el problema. 

La plataforma d’afectats per la Cooperativa Agrícola de Cambrils es va constituir formalment ahir després de registrar els seus estatuts. L’objectiu és recuperar els més de 32 milions d’euros d’estalvi bloquejats dels 1.500 clients afectats i reclamar responsabilitats en el cas que s’escaigui. 

De moment són unes 150 les persones que s’han sumat a la plataforma, els seus responsables demanen que s’hi adhereixin el major nombre d’afectats per poder fer més força. 

Precisament ahir es van reunir amb els membres de la Cooperativa Agrícola. Tot i que els van detallar com havien arribat a aquesta situació i quines eren les fórmules més adients per solucionar el problema, la plataforma no ha volgut donar detalls de les converses perquè abans prefereixen explicar-ho a la resta d’adherits en una assemblea que es farà aquest cap de setmana.  

Mentrestant els afectats s’acosten diariament a les oficines per veure si poden retirar part dels seus diners. És el cas del Serafí, que diu que va dipositar els seus estalvis a la Cooperativa durant el franquisme. Diu que sinó fos per la pensió no podrien tirar endavant. 

Cal recordar que la cooperativa va presentar el passat 22 de desembre un preconcurs de creditors i va tancar provisionalment les oficines.