Back to top

Constituït el comitè de coordinació municipal del coronavirus

L’Ajuntament de Cambrils ha constituït aquest organisme, que servirà per aplicar les mesures de salut que indiquin els organismes competents per contenir la propagació del virus
noticies

L’Ajuntament de Cambrils ha constituït un comitè de coordinació d’actuacions municipals en relació al coronavirus per aplicar les mesures que indiquin els organismes competents per contenir la propagació de la malaltia.

 L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha presidit la reunió del comitè, que també ha comptat amb la participació del regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana, Lluís Abella; el regidor d’Educació, Polítiques Actives d’Ocupació i Recursos Humans, Alejandro Garcia; la regidora de Benestar, Drets Socials i Salut, Hélène Arcelin; el cap de la Policia Local i tècnics dels diferents departaments municipals implicats.

 Seguint les recomanacions dels Departaments d’Educació i Salut de la Generalitat, l’Ajuntament ha suspès les activitats extracurriculars de les llars d’infants, l’Escola de Música i l’Ateneu, i ha cancel·lat l’esquiada del programa Carretera i Manta prevista per aquest cap de setmana. A més, ha recomanat al personal municipal que eviti reunions i formacions fora de l’Ajuntament.

 En la trobada d’avui, els membres del comitè han analitzat els diferents equipaments, així com els serveis i actes previstos en els propers dies quinze dies, i s’han emplaçat en una segona reunió per prendre una decisió definitiva sobre el possible ajornament, a l’espera de diferents consultes i indicacions més concretes.

 El comitè seguirà treballant en contacte permanent amb el Departament de Salut i anirà informant de les possibles afectacions i recomanacions en funció de l’evolució del coronavirus.

 D’altra banda, l’Ajuntament aconsella utilitzar el sistema de cita prèvia (www.cambrils.cat/citapreviaper acudir presencialment a l’OAC  i recorda que la majoria de tràmits es poden fer a través de l’administració electrònica (https://seu.cambrils.cat).

 El Departament de Salut ha activat un test online per a les persones que creguin que pugui estar afectades pel coronavirus:

http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus-test/

D’altra banda, l’Ajuntament aconsella utilitzar el sistema de cita prèvia (www.cambrils.cat/citaprevia) per acudir presencialment a l’OAC i recorda que la majoria de tràmits es poden fer a través de l’administració electrònica (https://seu.cambrils.cat).

Mesures de protecció

L’Ajuntament també recomana a la població que segueixi les mesures de protecció:

  • Rentar-se les mans freqüentment 
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar
  • Evitar el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no compartir-hi les pertinences personals
  • Evitar compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament 

El Departament de Salut ha activat un test online per a les persones que creguin que pugui estar afectades pel coronavirus.

Fes el test del Departament de Salut

Notícies relacionades