Convocada una nova edició dels Premis CDO als millors olis d'oliva verge extra
Aquests guardons tenen per objectiu reconèixer la feina i l'esforç dels productors d'oliva verge extra del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre i revalorar els seus olis. Els participants poden inscriure's fins al 23 de novembre, a les 15 h.
Podran optar a aquests guardons tots els olis que provinguin d'almàsseres de la demarcació degudament registrades en el Registre d'Indústries Agroalimentàries de Catalunya i inscrites a les Denominacions d'Origen Protegides Baix Ebre - Montsià, Siurana o Terra Alta. Cada almàssera pot presentar un sol oli a concurs i haurà de ser de dipòsits situats a les instal·lacions pròpies. L'oli participant ha de ser de la campanya 2018 i la mostra presentada ha de procedir d'un lot homogeni de 500 litres com a mínim (més informació sobre els premis al 629 866 126).
Els olis d'oliva verge extra de producció convencional i ecològica presentats a concurs es classificaran en tres grups d'acord amb les característiques que presentin: Fruitat verd amarg, Fruitat verd dolç i Fruitat madur. El jurat atorgarà un premi i un accèssit a cadascun dels tres grups. Els premis consistiran en la compra dels olis embotellats guanyadors per un import de 1.500 euros a cadascuna de les categories, per part del Centre de Desenvolupament de l'Oli. D'aquesta manera, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus podran promocionar-los a través de diferents accions. A més, les almàsseres podran fer menció del premi a l'etiqueta dels envasos de l'oli d'oliva verge extra.
Els premis es lliuraran el 14 de desembre al Palau Bofarull de la Diputació a Reus. El CDO, gestionat per la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus, reconeix des de fa dotze anys els millors olis d'oliva verge extra que s'elaboren a la demarcació.