Back to top

Cop de porta al pacte de ciutat proposat pel PSC

El pacte de ciutat proposat pels socialistes de Reus no ha acabat de quallar. La proposta del PSC, portada avui al plenari, no ha obtingut els suports necessaris per poder escenificar un acostament entre els grups municipals. Només Ciutadans ha estès la mà a la proposta, mentre que el govern hi ha votat en contra i els cupaires s'han abstingut.

ajuntament

El pacte de ciutat de Reus davant la crisi del coronavirus no ha pogut ser una realitat. Els socialistes, que buscaven comptar amb un compromís més ampli per part dels grups municipals sense desmerèixer la feina feta fins al moment pel govern local, han topat amb la negativa i l'abstenció de gran part de formacions polítiques, que no han fet costat a la proposta. Només Ciutadans ho ha vist amb bons ulls. 

La resposta per part del govern ha estat contrària a la voluntat socialista i s'han defensat al·legant que ja s'estava treballant en les línies proposades pel PSC.

La tarifació social de les escoles bressol s'aprova

Al ple d'aquest dimarts també s'han tractat altres qüestions, majoritàriament relacionades amb les diferents crisi que ha provocat l'emergència sanitària, però també en altres temes que són paral·leles al coronavirus. És el cas per exemple de l'aprovació de la tarifació social de les escoles bressol, que ha vist la llum verda gràcies a 24 vots favorables de tots els grups municipals a excepció de Ciutadans, que s'hi ha mostrat en contrari.

Totes les formacions, menys el partit taronja, han valorat positivament el sistema de tarifació social a aquests centres, que segons el govern local, aposta per l'equitat i la justícia social.

Pel que fa a altres mocions que també ha tingut un final positiu, s'hi troba la proposta cupaire d'elaborar una sèrie de targetes moneders per incentivar el comerç local i alhora, ajudar a les famílies més desafavorides. Una proposta que ha obtingut el suport de tots els grups municipals excepte Ciutadans, que s'ha abstingut al·legant que tal com estava previst atemptava contra la llibertat d'elecció de compra dels beneficiaris.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades