Back to top

“Crèiem que el 17-A seria el més complicat que viuríem laboralment”

El caporal Joan Carles Adell treballa al cos de la Policia Local de Cambrils des de fa 28 anys i ens explica el seu testimoni davant la crisi del coronavirus.
policia

En quasi tres dècades de servei, el caporal Joan Carles Adell té marcades a la memòria dos períodes en concret a la policia local de Cambrils: un, causat pels atemptats del 17 d’agost de 2017 i l’altre és més actual i ens remet a la situació global que ha provocat la pandèmia del coronavirus. “Crèiem que el 17 d’agost fora el període més complicat que viuríem laboralment”, confessa.

La crisi per la covid-19 ha agafat a tothom per sorpresa i ha obligat a canviar les rutines del món sencer. El cos de seguretat local no n’és una excepció i des del primer dia, han hagut d’adaptar torns i plantilla per evitar més contagis. 

El patrullatge pels carrers s’ha vist intensificat per fer complir les normatives incloses en el reial decret i a conseqüència d’aquest fet, la comissaria ha notat una davallada de certs delictes i successos, com per exemple accidents de trànsit. La rebaixa de la mobilitat ha propiciat aquesta situació, però en canvi, existeixen altres qüestions que no entenen de confinament, com la violència masclista o les baralles i en les quals els agents han hagut d’actuar durant aquesta quarantena.

A la comissaria de Cambrils, segons explica Adell, diversos companys han hagut de ser confinats per seguretat. L’apunt positiu l’ha donat l’alta hospitalària d’una companya administrativa, qui ha aconseguit superar la malaltia. Sigui com sigui, el pensament envers les famílies de tots i cadascun dels agents també és ben present, i Adell en fa un sentit reconeixement davant les circumstàncies que estem vivint tots plegats. 

canalreus a telegram

Notícies relacionades