Back to top

Creix la temperatura del mar Mediterrani fins als 24,7 graus

L'escalfor del mar juntament amb molts altres factors meteorològics podrien ser la causa de forts temporals a la costa mediterrània.

Les altes temperatures han estat les protagonistes d'aquests mesos de juliol i agost i això s'ha pogut observar també al mar Mediterrani que actualment es troba a 24,7 graus, dos punts per sobre la mitjana de les últimes quatre dècades. Un augment que és causat principalment pel canvi climàtic i l'escalfament global.

Crescuda d'un metre l'any 2100


Segons els experts, el mar Mediterrani experimentarà una crescuda d'aproximadament un metre a principis de l'any 2100 que afectarà massivament a la regió. Unes prediccions que, de moment, ja van veient els seus resultats, com és el cas de l'augment de la temperatura que podria ser un factor clau juntament amb d'altres per propiciar forts temporals durant la resta de l'any.

Temporals més freqüents


Els forts temporals han incrementat la seva freqüència al llarg del temps. De fet, a principis d'any el territori va patir els efectes del temporal Glòria que va deixar unes conseqüències devastadores i va arrasar gran part de la costa.

Paraules clau:

Notícies relacionades