Back to top

Creixen les visites mèdiques per la plaga d'erugues

LAURA ROIG

Any excepcional pel que fa a la quantitat d'erugues als boscos de pi blanc. La bonança meteorològica ha estat clau en la proliferació d'aquests insectes que provoquen, en humans i bèsties, urticàries i reaccions al·lèrgiques.

Les temperatures suaus d'aquest hivern han propiciat la supervivència de les erugues processionàries dels pins, deixant una empremta evident en els boscos.

Ara la majoria d'erugues ja han abandonat les bosses dels arbres i s'han amagat sota terra. Però durant setmanes, s'han incrementat les visites mèdiques per problemes d'urticària i reaccions al·lèrgiques. També els centres veterinaris han vist créixer enguany les afectacions per erugues, sobretot en gossos.

En els arbres, en canvi, les afectacions són més lleus. Aviat els pins tornaran a brostar i recuperaran un aspecte més saludable. El que preocupa ara els experts és que, amb l'escalfament global de la Terra, aquest fenomen es repeteixi de forma més habitual. Per pal·liar-lo caldrà potenciar la gestió forestal sostenible.